Fa'apipi'i Pepa, Lo Tatou Olaga Fou

O le puipuiga o le siosiomaga e manaʻomia mo le afifiina o loʻo faʻaleleia, ma o le faʻaogaina o le afifiina o pepa i le tele o vaega i le lumanaʻi e sili atu ma sili atu ona lautele.

1, pisinisi pepa e toe fa'aaogaina.

O le alamanuia afifi pepa ua manatu ose alamanuia gafataulimaina ona o pepa e toe fa'aaogaina.
I aso nei, o afifi e mafai ona vaaia i soo se mea i lo tatou olaga.O ituaiga uma o oloa e felanulanuai ma eseese i foliga.O le mea muamua e puʻeina mata o tagata faʻatau o le afifiina o oloa.I le faʻagasologa o le atinaʻeina o pisinisi faʻapipiʻi atoa, faʻapipiʻi pepa, e pei o se mea faʻapipiʻi masani, faʻaaogaina lautele i le gaosiga ma le olaga i aso uma.E ui o le "faʻatapulaʻa palasitika" e manaʻomia i taimi uma, o le afifiina o pepa e mafai ona faʻapea o mea sili ona siosiomaga.

2.Aisea tatou te manaʻomia ai le faʻaogaina o pepa afifi?

O se lipoti a le Faletupe o le Lalolagi na faailoa mai ai o Saina o le tele o le gaosiga o lapisi i le lalolagi.I le 2010, e tusa ai ma fuainumera a China Urban Environmental Sanitation Association, e gaosia e Saina le lata i le 1 piliona tone o lapisi i tausaga taʻitasi, e aofia ai le 400 miliona tone o lapisi fale ma le 500 miliona tone o lapisi faufale.

Ole taimi nei e toetoe lava o meaola uma o le gataifale o lo'o i ai ni palasitika filogia io latou tino.E oo lava i le Mariana Trench, na maua ai le palasitika chemical raw materials PCBs (polychlorinated biphenyls).

O le faʻaaogaina lautele o PCBs i alamanuia ua mafua ai le faʻafitauli o le siosiomaga o le lalolagi. Polychlorinated biphenyls (PCBs) o meaʻai, e faigofie ona faʻaputuina i le tino, mafua ai le faiʻai, paʻu ma faʻamaʻi visceral, ma aʻafia ai le popole, fanau ma le puipuiga.PCBs e mafai ona mafua ai le sili atu nai lo le tele o faʻamaʻi o tagata, ma e mafai ona tuʻuina atu i le pepe e ala i le faʻanofo o le tina poʻo le susu.A maeʻa le tele o tausaga, o le toʻatele o tagata afaina o loʻo i ai pea toxins e le mafai ona alu ese.

O nei lapisi palasitika e toe tafe atu i lau filifili mea'ai i se foliga le vaaia.O nei palasitika e masani ona iai ni fa'ama'i ma isi vaila'au, e faigofie ona i ai se aafiaga fa'aleagaina i le soifua maloloina o tagata.E le gata i le liua i vailaʻau, o palasitika o le a ulufale i lou tino i se isi tulaga ma faʻaauau pea ona lamatia lou soifua maloloina.

O le afifiina o pepa e patino i le afifiina o le "lanumeamata".E siosiomia ma toe fa'aaogaina.Faatasi ai ma le gauai atu i le puipuiga o le siosiomaga, pusa pepa pepa o le a sili atu ona fiafia i ai tagata faatau.

 

 

 


Taimi meli: Aukuso-09-2021